18-huls banen


Mesterskabsbanen bevæger sig rundt på tre terræntyper: Et let skrånende terræn ned mod golfhuset, en åben og let onduleret højslette med panoramaudsigt ud over Gjern Bakker og Ådal samt i ældre skovklædte slugter. Begge 9 hulssløjfer begynder og slutter ved golfhuset og forløber i alle tre terræntyper.

Greens er store og ondulerede, bunkers er også store, synlige og strategisk placeret. Der er yderligere søer, som man kan spille udenom, over eller i! Der er fra de fleste teesteder oversigt over hele hullet, og der er stort set ingen blinde drives eller slag til greens, hvis man har holdt sig nogenlunde på den slagne vej.

Hullerne er varierede, der er ikke to der ligner hinanden, så man får brug for alle typer og længder af slag. Strategisk udformede huller, således at man skal overveje sin slagplan, og vælge mellem den fornuftige og nogenlunde sikre vej fra tee til green, eller den mere risikable, som kan give gevinst eller tab.

Med 4 teesteder på hvert hul får man 4 banelængder: 4.600m, 5.100m 5.700m og 6200m, således at både den højhandicappede, den habile og erfarne spiller kan få en fair udfordring og en god golfoplevelse, hvis man uanset køn vælger det teested/den banelængde der passer til ens spillestyrke.

Afstandsmarkeringerne på fairways viser afstand til forkant af green.

Teestederne

Teestederne har ikke forskellige farver, de er alle sorte og benævnt A B C D med A som den korteste bane og D som den længste. Der er ingen deciderede dame- eller herreteesteder, banen er som nævnt rated for både damer og herrer fra alle teesteder, så man vælger det der passer til dagsformen.

Flagplacering

Flagstangen på green er forsynet med 2 flag. Det nederste flag, som er det mindste, viser stangens placering på green:

  • Når det lille flag er nede på stangen, er hullet placeret i forkanten af green (forreste tredjedel)
  • Når det lille flag er midt på stangen, er hullet placeret i midten af green (midterste tredjedel)
  • Når det lille flag er øverst på stangen, er hullet placeret i bagkanten af green (bagerste tredjedel)

Konverteringstabeller